Bezpečnost potravin

Dobrý tuzemský potravinářský výrobek SLOW FOOD 2010

Vydáno: 19. 5. 2010
Autor:

SLOW FOOD Prague  a SYMPEX  vyhlásily 2. ročník soutěže „Dobrý tuzemský potravinářský výrobek SLOW FOOD 2010“.

Do hodnocení se mohou přihlásit všechny tuzemské výrobní potravinářské podniky se svými výrobky, které byly (nebo budou) uvedeny do trhu České republiky v období říjen 2009 až srpen 2010.

Vyhlášené soutěžní kategorie:
– cereální vrobky
– mléčné výrobky
– masné výrobky
– výrobky z rybího masa
– ovocné a zeleninové výrobky
– nápoje nealkoholické
– vína, lihoviny a destiláty
– ostatní potravinářské výrobky

Přihlášený výrobek musí splňovat podmínku 80 % podílu tuzemských surovin jeho hmotnostního obsahu a  podmínky hnutí SLOW FOOD:
– dobrý a chutný výrobek,
– čistý výrobek – bez zbytných chemických přísad,
– fair – poctivý výrobek za spravedlivou cenu.

Výrobky budou hodnoceny komisí nezávislých odborníků a zástupců pořadatelů. Odborným garantem soutěže je Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

Vítězné výrobky budou vyhlášeny na veletrhuČeská chuťovka – Originální chuťový festival regionů Čech, Moravy a Slezska“ v Kongresovém centru v Praze dne 16. září 2010 při zahájení tohoto veletrhu. V každé kategorii budou vyhlášeny vítězné výrobky a absolutní vítěz získá zvláštní cenu Slow Food Prague.

Termín pro odevzdání přihlášek15. srpen 2010
Přihlášky na adresu: SLOW FOOD Prague, Pasteurova 6, 142 00 Praha 4
Info@slowfood.cz

Potravinářský zpravodaj XI, 2010, č. 3, s. 10-11