Bezpečnost potravin

DF09: 4. mezinárodní konference o vláknině stravy

Vydáno: 15. 6. 2009
Autor:

Uskuteční se ve Vídni ve dnech 1.–3.7.2009.

 DF09 organizuje Mezinárodní asociace pro cereální vědu a technologii (ICC), Mezinárodní unie věd o výživě (IUNS), HEALTHGRAIN (projekt 6. rámcového programu V&V v EU), ILSI Europe, AACC International.
 
Program konference je rozdělen do následujících bodů (sekcí, prezentací, výstav):
 
1.7.2009
I. Workshop věnovaný analýze vlákniny stravy
II. Symposium HEALTHGRAIN – cereální vláknina a zdraví
Prebiotika – nové trendy a rozvoj
Výstava výrobků a posterů
 
2.7.2009
Legislativa, analýza a postoje spotřebitelů
Rezistentní škrob
Vláknina stravy – zdravotní prospěch a mechanismus účinku
Vláknina stravy – zpracování a výrobky
Výstava výrobků a posterů
 
3.7.2009
Vláknina stravy a “copassengers” (doprovodné faktory) a zdraví
Glykemická odezva
Výstava výrobků a posterů
Udělení ceny General Mils za inovaci vedoucí ke zdravotnímu prospěchu
Udělení ceny Kraft Foods za výzkum v oblasti cereální vlákniny
Vláknina stravy, pocit nasycení a metabolický syndrom
 
 
Zdroj: EFFoST