Bezpečnost potravin

ČSCHMS: Jak se vyznat ve značení hovězího masa

Vydáno: 11. 3. 2019
Autor: ČSCHMS

Přehledný leták Českého svazu chovatelů masného skotu

Dodnes živá kauza s prodejem polského hovězího masa z nemocných zvířat vyvolala nebývale intenzivní zájem médií o kvalitu potravin. V této souvislosti zaznívá stále častější apel na upřednostňování českých výrobků, což je bezpochyby chvályhodné. Již méně se ale hovoří a píše o tom, jak se vlastně ve značení hovězího masa vyznat, jak české maso rozpoznat a co vše musí být na etiketě vlastně uvedeno. Poučky, že vše musí být v souladu s legislativou, asi moc zákazníků neocení. Pojďme si tedy na konkrétním příkladu starší etikety jednoho balíčku hovězího názorně ukázat, co za informace na ní zákazník najde.

Jak se vyznat ve značení hovězího masa“ (pdf, 852 KB)

 

Zdroj: ČSCHMS