Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Čokoláda s vysokým obsahem polyfenolů chrání kůži do kategorie

Informace pro spotřebitele > Informace pro spotřebitele
Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Čokoláda s vysokým obsahem polyfenolů chrání kůži

Vydáno: 14.10.2009
Tisk článku
Výsledky nezávislé studie ukázaly, že pravidelná konzumace speciální čokolády s označením „Acticoa“ snižuje více než na polovinu citlivost kůže  k UV-záření.
Podle vyjádření švýcarského výrobce čokolády -  společnosti „Barry Callebaut“ - čokoláda s vysokým obsahem flavanolu chrání kůži před škodlivým účinkem UV-paprsků. Při studii prováděné nezávislou laboratoří London University of the Arts bylo zjištěno, že pravidelná konzumace čokolády s vysokým obsahem flavanolu může snížit více než na polovinu citlivost kůže  k UV-záření, a tím pomoci k ochraně před jejím předčasným stárnutím. Studie se zúčastnilo 30 mladých mužů a žen, z nichž polovina konzumovala denně 20 g čokolády Barry Callebaut „Acticoa“ a druhá polovina konvenční čokoládu. U první skupiny  pak byla minimální dávka záření, která způsobila zarudnutí kůže více než dvojnásobná než u účastníků z druhé skupiny. Efekt je zřejmě způsoben protizánětlivým a antioxidačním působením flavanolu  z kakaových bobů, jehož koncentrace je v čokoládě Acticoa podstatně vyšší. Výrobce však upozorňuje, že konzumace čokolády nenahrazuje použití ochranných kosmetických prostředků proti slunci.

EU Food Law, 2009, č. 407, s. 13

Předcházející informace:
Kakao s vysokým obsahem antioxidantů
Polyfenoly kakaa možným prostředkem k prodlužování života
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021