Bezpečnost potravin

Coeliac 2010 Fair

Vydáno: 10. 3. 2010
Autor:

Mezinárodní výstava výrobků bez lepku a služeb pro celiaky. Tampere (Finsko), 11.–12.6.2010.

Finská společnost pro celiakii organizuje ve dnech 11.–12.6.2010 v Tampere již třetí International Coeliac Fair – největší evropskou akci zaměřenou na problematiku celiakie. Předcházející se konaly v roce 2005 a 2007.
Výstavě bude předcházet druhé mezinárodní symposium o bezlepkových výrobcích a nápojích, které se uskuteční na University of Helsinky ve dnech 8.–11.6.2010. Více informací o symposiu je k dispozici zde. Program symposia je rozdělen do devíti sekcí:
Sekce 1: celiakie
Sekce 2: cereálie v bezlepkové stravě
Sekce 3: prolaminy – složky vovlávající celiakii
Sekce 4: bezpečnost – autority – analýza
Sekce 5: bezlepkové cereálie při výrobě potravin
Sekce 6: vytváření struktury bez lepku
Sekce 7: mikrobiální a enzymové prostředky ke zlepšení bezlepkových technologií
Sekce 8: vyžádaná krátká sdělení & postery
Sekce 9: nejnovější informace o celiakii a bezlepkových potravinách

Informační brožura o symposiu.