Bezpečnost potravin

Čl. 36: Modelling human variability in toxicokinetic and toxicodynamic processes using Bayesian meta-analysis, physiologically-based modelling and in vitro systems

Vydáno: 23. 12. 2015
Autor: KM EFSA

Termín pro podání nabídek: 18. 2. 2016

Evropský úřad pro bezpečnost potravin otevírá výběrové řízení na realizaci projektu Modelling human variability in toxicokinetic and toxicodynamic processes using Bayesian meta-analysis, physiologically-based modelling and in vitro systems (GP/EFSA/SCER/2015/01).

Cílem projektu je:

a) vytvořit přehled metod a nástrojů a jejich použití při zjišťování toxokinetických a toxodynamických procesů chemických látek;

b) odhadnout budoucí potenciální využití těchto nových metod a nástrojů v kontextu stanovování priorit u chemických látek, integrovaných testovacích strategií a budoucnosti hodnocení rizik s ohledem na jejich možné využití při práci EFSA;

c) sestavit doporučení pro budoucí práci a výzkum vědeckých panelů, zaměstnanců EFSA a mezinárodních organizací, jež by dále objasnili aplikovatelnost a integrovatelnost těchto metod a technik, která by byla formulována pro každou jednotlivou metodu a techniku.

Termín pro podání návrhu řešení je posuhut do 18. února 2016.

Veškeré informace o projektu a výběrovém řízení naleznete zde na webu EFSA.

Zdroj: EFSA: Call for proposals : GP/EFSA/SCER/2015/01 – „Modelling human variability in toxicokinetic and toxicodynamic processes using Bayesian meta-analysis, physiologically-based modelling and in vitro systems“ – Extended deadline: 18 January 2016