Bezpečnost potravin

Čl. 36: In vitro testování stravitelnosti bílkovin

Vydáno: 28. 7. 2017
Autor: KM EFSA

Termín pro podání nabídek: 28. 9. 2017

Evropský úřad pro bezpečnost potravin vyhlásil výzvu k podání nabídek na realizaci projektu In vitro protein digestibility – OC/EFSA/GMO/2017/01. Cílem výzvy je zajistit externí vývoj protokolu pro produkci experimentálních dat pro zlepšování klasických in vitro testů degradace bílkovin, v souladu s principy popsanými ve Vodítcích GMO panelu EFSA a jeho přílohy B z roku 2017. Získaná data budou GMO panelem využita k diskusi o přidané hodnotě hodnocení alergenicity.

Specifikaci tendru naleznete v příloze.

Přihlásit se do tendru je možné do úterý 28. září 2017, 14:30 hod.

Veškeré informace k tendru jsou dostupné na elektronickém tržišti EU (TED).

Zdroj: EFSA: In vitro protein digestibility – OC/EFSA/GMO/2017/01