Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Čína zakazuje dvě potravinářská aditiva v mouce do kategorie

Přídatné látky (éčka) > Vlivy na zdraví - Archiv> Přídatné látky (éčka)> Vlivy na zdraví - Archiv

Čína zakazuje dvě potravinářská aditiva v mouce

Vydáno: 10.3.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Od 1.5.2011 se nebudou do mouky přidávat dvě aditiva používaná pro vybělování mouky.

Čínské autority zakázaly výrobu dvou potravinářských aditiv běžně používaných k “vybělování” mouky a sice peroxidu benzoové kyseliny a peroxidu vápníku. Důvodem zákazu bylo to, že tyto látky již není třeba nadále používat při výrobě mouky, neboť se v zemi zlepšily techniky zpracování i pěstování pšenice. Na svých webových stránkách to uvedlo dne 1.3.2011 ministerstvo zdravotnictví. Autority učinily toto rozhodnutí na žádost veřejnosti, která si přeje přirozené potraviny a snížení příjmu chemických látek.
Od 1. května 2011 není výrobcům povoleno nadále vyrábět uvedená aditiva nebo je používat při výrobě mouky. Výrobky, které jsou již na trhu, lze prodávat do data, kdy končí jejich údržnost.

Zdroj: IFT

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018