Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek CIAA: priority belgického předsednictví – 2. pololetí 2010 do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

CIAA: priority belgického předsednictví – 2. pololetí 2010

Vydáno: 17.6.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Priority evropských výrobců potravin a nápojů.
Evropská konfederace výrobců potravin a nápojů (CIAA) uveřejnila dne 10.6.2010 své priority pro 2. pololetí 2010, tj. období, kdy Belgie předsedá Evropské radě (viz příloha). Hlavní oblasti, na které se evropský průmysl potravin zaměří, jsou:

* Konkurenceschopnost
Poskytování širokého sortimentu bezpečných, výživově hodnotných a cenově dostupných potravin a nápojů při zachování konkurenceschopnosti průmyslu

* Potraviny a spotřebitelská politika
Úplná harmonizace opatření na úrovni EU týkajících se poskytování informací spotřebitelům. Považuje se to za jedinou cestu garance jednotného trhu a volného pohybu zboží.

* Výzkum, vývoj a inovace
V roce 2005 pod vedením CIAA byla vytvořena evropská technologická platforma “Food for Life” a to jako nástroj pro dosažení technologického pokroku ve strategických oblastech potravinářského sektoru. Uspořádání konference v září 2010 k problematice V&V&I.
 
* Nanotechnologie
Podpora výzkumu, který povede k inovacím za použití nanotechnologie. Předpokládá se zvýšení konkurenceschopnosti potravinářského průmyslu. Účast CIAA na symposiu “Nanotechnologie v potravním řetězci: příležitosti a rizika”.
 
* Udržitelnost v oblasti životního prostředí
CIAA se bude proaktivně podílet na snižování dopadů výroby potravin a nápojů na životní prostředí. Dobrovolné iniciativy CIAA, povinnosti výrobců vyplývající z legislativy.
 
Příloha: CIAA priorities for the Belgian Presidency of the EU (pdf, 1,70 MB, 8 stran)

Zdroj: CIAA

Zpráva CIAA za rok 2009 (11.6.2010)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018