Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Černý čaj může snižovat riziko Parkinsonovy choroby do kategorie

Vlivy na zdraví - Archiv > Vlivy na zdraví - Archiv> Potravinářství - Archiv

Černý čaj může snižovat riziko Parkinsonovy choroby

Vydáno: 1.3.2008
Tisk článku
Pití minimálně 23 šálků černého čaje měsíčně (3 šálku denně)  může snížit riziko vývoje Parkinsonovy choroby až o 71 %.
Podle nedávno zveřejněné zprávy čínských výzkumníků může pití černého čaje snížit velmi podstatně riziko vzniku Parkinsonovy choroby. K těmto výsledkům dospěli pracovníci z Singapore's National Neuroscience Institute při výzkumu souvislosti výživy a životního stylu asijské populace s výskytem Parkinsonovy choroby v letech 1993–2005. Výzkumu se zúčastnilo 63 257 čínských mužů a žen. V průběhu studie byl dokumentován výskyt 157 případů Parkinsonovy choroby. Analýza získaných výsledků ukázala, že při konzumaci minimálně 23 šálků černého čaje měsíčně (¾ šálku denně) se může riziko vývoje Parkinsonovy choroby snížit o neuvěřitelných 71 %. Mezi pitím zeleného čaje a snižováním rizika vzniku Parkinsonovy choroby nebyla zjištěna žádná spojitost. Ačkoliv kofein snižuje toto riziko poměrně nevýrazně, příznivé účinky černého čaje byly násobně vyšší než by odpovídalo jeho obsahu kofeinu. Studie ovšem rovněž potvrdila i výsledky předchozích výzkumů, že vývoj Parkinsonovy choroby se kontroverzně snižuje i v důsledku kouření. Studie byla zveřejněna v časopisu American Journal of Epidemiology. Více informací na adrese
 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018