Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Cereálie se sójovým proteinem do kategorie

Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Cereálie se sójovým proteinem

Vydáno: 20.3.2008
Tisk článku
Nová cereální směs obsahující v jedné porci 5 g vlákniny a 10 g proteinu, z čehož 6,5 g je protein sójový, splňuje požadavky amerického FDA pro zdravotní tvrzení o proteinu, sójovém proteinu a vláknině.
Výzkumníci z University of Illinois připravili novou cereální směs, která v jedné porci obsahuje 5 g vlákniny a 10 g proteinu, z čehož 6,5 g představuje protein sójový, takže výrobek splňuje požadavky amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) pro zdravotní tvrzení o proteinu, sójovém proteinu a vláknině. Nový druh cereálií ve čtyřech variantách – neochucené s odstředěným mlékem, neochucené bez mléka, ochucené skořicí a podávané s odstředěným mlékem, resp. ochucené skořicí bez mléka – byl senzoricky hodnocen skupinou 120 spotřebitelů, kteří následně ještě hodnotili tyto cereálie z hlediska pozitivních zdravotních účinků v porovnání s pěti druhy cereálií běžně prodávaných v obchodech. Přestože je třeba provést ještě některá další šetření, je již v tomto stádiu výzkumu zřejmé, že minimálně jeden ze čtyř výrobků je lepší než obdobné výrobky prodávané v současné době. Výzkum je nyní ve fázi hledání optimální kombinace různých chuťových komponent a sladidel, která by vhodně doplnila nutriční profil výrobku.
http://www.bakingbusiness.com/news/weekly_enews.asp?ArticleID=91885 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021