Bezpečnost potravin

Celozrnný křupavý chléb společnosti Ryvita

Vydáno: 11. 10. 2007
Autor: pospisilova

Nový druh celozrnného křupavého chleba je vhodným prostředkem pro dosažení doporučovaného denního množství celozrnných potravin.

Britská společnost Ryvita uvedla na trh nový druh celozrnného křupavého chleba z řady svých výrobků Crackerbread, nazvaný Wholegrain Crackerbread, který vyhovuje požadavkům spotřebitelů na zdravé snacky. V současné době je na trhu výrobek téže řady Original Crackerbread, jehož prodej již dosáhl výše 3,3 mil. £. Nová, celozrnná varianta křupavého chleba je významným příspěvkem ke zdravé, vyvážené stravě, a jeho častá konzumace usnadní dosažení požadovaného denního množství celozrnných potravin. Čtyři plátky celozrnného křupavého chleba jsou ekvivalentní 21 g celých zrn (doporučovaná denní dávka činí 48 g). Jeden plátek Original Crackerbread obsahuje 19 kalorií, Wholegrain Crackerbread 20 kalorií. Oba druhy křupavého chleba se prodávají v balení po 125 g, Original Crackerbread i v balení po 200 g.
                                                    [http://www.agronavigator.cz/UserFiles/Image/MISAB/Ryvita_Crackerbread_200g.jpg]