Bezpečnost potravin

Celostátní odborná konference „Léky, potraviny a naše zdraví“ 2018

Vydáno: 27. 6. 2018
Autor: Fórum zdravé výživy

Konference se koná 17. října 2018 v IKEM v Praze.

Stejně jako loni, i letos bude Fórum zdravé výživy se Sekcí výživy a nutriční péče a Laboratoří pro výzkum aterosklerózy IKEM pořádat v Praze Celostátní odbornou konferenci (17. října 2018). Tématem letošní konference jsou „LÉKY, POTRAVINY A NAŠE ZDRAVÍ“.

Mezi diskutovanými tématy budou potraviny a léky a jejich vzájemná interakce, nejčastější lékové interakce, potraviny, funkční potraviny a nutraceutika – jejich definice a možnosti využití ve vztahu ke střevnímu mikrobiomu, v souvislosti se sportovní výživou. Tématem budou také bylinky, superpotraviny aj.

Věříme, že letošní konference bude mít takový úspěch jako ty předešlé (ty si můžete připomenout v několika příspěvcích v sekci Akce, kongresy, přednášky).

Těšíme se na Vaši účast!

PODROBNÉ INFORMACE KE KONFERENCI

Datum a místo konání:
17. října 2018; 9-16,35 hodin (dle programu); IKEM, Vídeňská 1958/9, 140 21 Praha, Kongresový sál

Určena pro:
nelékařské zdravotnické profese podle zákona 96/2004, vyučujícím a studentům odpovídajících oborů a zájemcům o problematiku

Odborný program:

8:30 – 9:00      Prezence

9:00 – 9:05      Zahájení konference

9:05 – 9:45      Nejčastější lékové interakce
Prof. MUDr. Jan Bultas, CSc., Ústav farmakologie 3. LF UK

9:45 – 10:25    Interakce léků a potravin
Doc. MUDr. Jan Piťha, CSc., LF UK FN Motol, IKEM, FZV  

10:25 – 11:05  Pojmy – potraviny, funkční potraviny, potraviny pro zvl. výživu, nutraceutika
Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha

11:05 – 11:35 Přestávka

11:35 – 12:15  Strava při užívání warfarinu a dalších koagulancií
Mgr. Tamara Starnovská, TN Praha, Sekce VNP, FZV

12:15 – 12:55  Potraviny, nutraceutika a léky užívané k ovlivnění střevního mikrobiomu
Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D, TN Praha, FZV

12:55 – 13:55 Přestávka, oběd

13:55 – 14:35  Nutraceutika/doplňky stravy ve výživě sportujících ano či ne?
RNDr. Pavel Suchánek, Fitbee, FZV

14:35 – 15:15 Bylinky – potraviny nebo léky?
Eva Chocenská, TN Praha

15:15 – 15:55  Jsou superpotraviny opravdu super?
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT, FZV

15:55 – 16:35  Potraviny od tabulek, po žaludek a ještě dál
Mgr. Tamara Starnovská, TN Praha, Sekce VNP, FZV

16:35              Závěr, zakončení konference

Změna programu vyhrazena

Účastnické poplatky:
studenti: 400,- Kč
členové Sekce výživy a nutriční péče, z. s.: 400,- Kč
ostatní: 700,- Kč
!!!pozn: při platbě (č. ú: 659167001/5500) prosím uveďte celé Vaše jméno ve zprávě pro příjemce. Platba na místě není možná!!!

Termín pro zaslání přihlášky a platby na účet:
do 10. 10. 2018

 

Zdroj: Fórum zdravé výživy

Foto: Shutterstock