Bezpečnost potravin

Časopis Výživa a potraviny – 5/2011

Vydáno: 23. 9. 2011
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".

Časopis Výživa a potraviny – 5/2011
OBSAH:
Šalaková, A., Nehyba, A., Drbohlav, J., Budínský, P.:
Fermentovaný mléčný výrobek s obsahem probiotického kmene Enterococcus faecium
Hyánek, J.:
Aktivní vitamin B12 (holotranskobalamin) a diagnostický význam jeho stanovení
Dostálová, J., Šípková, A.:
Sójové nápoje
Ostrý, V.:
Identifikace nebezpečí plísní v potravinách
Kejmarová, M., Němečková, I., Roubal, P., Gabrovská, D., Průchová, J., Strohalm, J., Laštůvková, K.:
Zeleninové šťávy trochu jinak. Fermentované zeleninové šťávy
Kopec, K.:
Jakost ovoce a zeleniny v globalizovaném trhu
Stávková, J.:
Je to sladké a cukr to není – STEVIE
Perlín, C., Dostálová, J.:
Potravinové mýty jako informační škodná
Pokorná, J.:
Káva a její účinek na konzumenta

Zpravodaj pro školní stravování – 5/2011
OBSAH:
Návrh na novelizaci vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování
Aktuálně o požadavcích na dodržování hygienických opatření
Připomínky k financování školství v roce 2011
Jsou prázdniny překážkou v práci?
Jak postupovat při odstraňování nedostatků ve školní jídelně po odchodu České školní inspekce
Seznamte se s finalisty soutěže O nejlepší školní oběd
Konference – školní stravování – Pardubice 2011

Zdroj:  Společnost pro výživu