Bezpečnost potravin

Časopis Výživa a potraviny – 4/2011

Vydáno: 11. 8. 2011
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".

Časopis Výživa a potraviny – 4/2011
OBSAH:
Nagy, I., Vinklerová, V., Lukešová, O.:
Probiotika, prebiotika, synbiotika a jejich vztah k imunitě
Mlčochová, V., Papežová, K., Matějová, H.:
Brusinky aneb skákající bobule
Gabrovská, D., Rysová, J., Fiedlerová, V., Holasová, M., Laknerová, L, Winterová, R., Erban, V., Němečková, I:
Rozšíření nabídky o nové zeleninové a ovocno-zeleninové štávy
Kejmarová, M., Dragounová, H., Němečková, I., Roubal, P., Laknerová, L, Rysová, J., Gabrovská, D.:
Využití rostlinných surovin pro výrobu funkčních nemléčných potravin
Prugar, J.:
Aktuální stav produkce a kvality obilovin v ČR
Macháčková, M.:
Tezaurus LanguaLTM – nástroj pro popis potravin v databázových systémech
Zima, T.:
Pít či nepít alkoholické nápoje?
Blattná, J.:
Zamyšlení nad vitaminem D

Zpravodaj pro školní stravování – 4/2011
OBSAH:
Den boje proti dětské obezitě
Programy pro školní stravování – srovnáni jejich kvality
Strašák jménem celiakie
Máme se obávat potravin obsahujících látky přídatné (aditivní) běžně nazývané „éčka“?
Zelenina po celý rok – léto
Poradna krajských metodiček duben 2011
Z nových knih
Odpověď ministerstva zemědělství
Básník a gastronomie si rozuměly
Kupujeme křehké nebo křehčené maso?

Zdroj:  Společnost pro výživu