Bezpečnost potravin

Časopis Výživa a potraviny – 1/2011

Vydáno: 26. 1. 2011
Autor: Mgr. Jana Beránková

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou „Zpravodaj pro školní stravování“.

časopis Výživa a potravinyČasopis Výživa a potraviny – 1/2011

OBSAH:
Hrušková, M., Kallasová, E., Sekerová, H., Švec, I., Leitnerová, D.:
Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin
Peroutková, J., Binder, M., Pechačová, M., Němečková, I., Laknerová, I., Rysová, J., Gabrovská, D.:
Vývoj funkčních potravin pro osoby nemocné fenylketonurií
Kožíšek, F.;
Voda balená nebo z kohoutku?
Šimek, J.:
Může být obezita zdravá?
Dostálová, J., Šatrová, K., Leitnerová, D., Brát, J., Doležal, M., Réblová, Z.:
Jakost tuku ve smažených bramborových hranolcích a lupíncích
Hanušová, K., Dobiáš, J.:
Aktivní obaly potravin a možnosti využití nanotechnologií

zpravodaj Školní stravováníZpravodaj pro školní stravování – 1/2011

OBSAH:
Co nového přinesl starý rok
Zelenina, zelenina
Faktory prostředí ovlivňující výživové chování dětí v průběhu jejich vývoje
Soutěž o nejlepší školní oběd – finále
Nejlepší oběd – několik postřehů také mimo soutěž
Kyselé okurky pro děti? Proč ne
Fast Food slaví narozeniny
Chcete si vyzkoušet vítězné menu u Vás v kuchyni? Tady jsou recepty!

Zdroj:  Společnost pro výživu