Bezlepkové zmrzlinové kornoutky
Vydáno: 26. 6. 2008
Autor:
Ingrediencemi pro výrobu bezlepkových kornoutků jsou bramborový a kukuřičný škrob, třtinový cukr, voda, palmový olej, sůl, kakaový prášek, xanthanová guma a jedlá soda.
[http://www.agronavigator.cz/UserFiles/Image/MISAB/Ice Cream CONES.jpg]
Společnost Edward&Sons Trading Co. uvedla na trh bezlepkové kornoutky na zmrzlinu (Gluten Freen Ice Cream Cones Let’s Do). Kornoutky s energetickým obsahem 10 kcal/ks zohledňují nejnovější trendy zdravých zmrzlin a jogurtů prosazované v posledních letech, a velmi dobře se s těmito výrobky doplňují. Ingrediencemi, z kterých se bezlepkové kornoutky vyrábějí, jsou bramborový škrob, kukuřičný škrob, cukr demerara (speciální surový třtinový cukr hnědé, přírodní barvy, pojmenovaný po kolonii Demerara v Guyaně, kde je původem, dnes je ale převážně produkován na Mauriciu), voda, lisovaný palmový olej, sůl, kakaový prášek, xanthanová guma a jedlá soda. Nový výrobek s doporučovanou maloobchodní cenou 3,99 USD je k dostání po celých USA.