Bezpečnost potravin

Bezlepkové sušenky společnosti Cargill 

Vydáno: 11. 10. 2007
Autor: pospisilova

Nový druh bezlepkových sušenek s arašídovým máslem a koblihy s nulovým obsahem trans mastných tuků byly představeny na letošní mezinárodní pekařské výstavě IBIE 2007.

Společnost Cargill vyvinula nový druh bezlepkových sušenek s arašídovým máslem a koblihy s nulovým obsahem trans mastných tuků, které byly představeny na letošní mezinárodní pekařské výstavě v Orlando na Floridě (IBIE). Pro výrobu sušenek bylo použito šorteningu Cargill’s TransAdvantage, který neobsahuje trans mastné kyseliny, chuť a textura finálních výrobků je srovnatelná s běžnými sušenkami. Sušenky jsou určeny především celiakům, kterých je v USA více než 3 miliony, a spotřebitelům preferujícím výrobky bez lepku. Koblihy s nulovým obsahem trans tuků, které mají stejnou chuť, texturu i barvu jako tradiční koblihy, se vyrábějí rovněž s použitím speciálních olejů a šorteningů společnosti Cargill. Více informací na adrese