Bezpečnost potravin

Bezlepkové směsi na ledové polevy

Vydáno: 14. 4. 2007
Autor: pospisilova

Společnost CSR Sugar vyvinula novou řadu směsí na bezlepkové ledové polevy.

Australská společnost CSR Sugar vyvinula novou řadu směsí na bezlepkové ledové polevy s označením CSR Gluten Free Icing Mixture, které jsou speciálně určeny pro stále vzrůstající počet Australanů, kteří trpí intolerancí lepku. Nové směsi jsou vyrobeny z ingrediencí 100% prostých lepku a v současné době jsou nabízeny ve třech variantách – CSR Gluten Free Pure Icing Sugar, CSR Gluten Free Soft Icing Mixture a CSR Gluten Free Rich Chocolate Mixture. Podle australské Společnosti pro celiakii trpí v Austrálii celiakií více než 250 000 osob, přičemž více než jeden ze sedmdesáti obyvatel má s intolerancí lepku v různém stupni určité zkušenosti.  Bezlepkové polevy obsahují tapiokový škrob, který je bezlepkovou alternativou pšeničného škrobu používaného ve většině ledových polev. Všechny šarže výrobků procházejí velmi přísnou kontrolou na lepek, zajišťující integritu výrobků. Průměrný nutriční obsah ledových bezlepkových polev:
                       V jedné porci          ve 100 g
Energie              67 kJ                     1670 kJ
                        16 kcal                   399 kcal
Protein               0,1 g                     1,3 g
Tuky, celkem      0 g                        0,7 g
nasycené            0 g                        0,4 g
Sacharidy
celkem               3,8 g                     95,1 g
Cukry                 3,7 g                     92,1 g
Sodík                <0,1 mg              <2,5 mg
 
Více informací na adrese
                       [http://www.agronavigator.cz/UserFiles/Image/MISAB/CSR Icing.jpg]