Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Bezlepkové směsi na ledové polevy do kategorie

Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Bezlepkové směsi na ledové polevy

Vydáno: 14.4.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Společnost CSR Sugar vyvinula novou řadu směsí na bezlepkové ledové polevy.
Australská společnost CSR Sugar vyvinula novou řadu směsí na bezlepkové ledové polevy s označením CSR Gluten Free Icing Mixture, které jsou speciálně určeny pro stále vzrůstající počet Australanů, kteří trpí intolerancí lepku. Nové směsi jsou vyrobeny z ingrediencí 100% prostých lepku a v současné době jsou nabízeny ve třech variantách – CSR Gluten Free Pure Icing Sugar, CSR Gluten Free Soft Icing Mixture a CSR Gluten Free Rich Chocolate Mixture. Podle australské Společnosti pro celiakii trpí v Austrálii celiakií více než 250 000 osob, přičemž více než jeden ze sedmdesáti obyvatel má s intolerancí lepku v různém stupni určité zkušenosti.  Bezlepkové polevy obsahují tapiokový škrob, který je bezlepkovou alternativou pšeničného škrobu používaného ve většině ledových polev. Všechny šarže výrobků procházejí velmi přísnou kontrolou na lepek, zajišťující integritu výrobků. Průměrný nutriční obsah ledových bezlepkových polev:
                       V jedné porci          ve 100 g
Energie              67 kJ                     1670 kJ
                        16 kcal                   399 kcal
Protein               0,1 g                     1,3 g
Tuky, celkem      0 g                        0,7 g
nasycené            0 g                        0,4 g
Sacharidy
celkem               3,8 g                     95,1 g
Cukry                 3,7 g                     92,1 g
Sodík                <0,1 mg              <2,5 mg
 
Více informací na adrese
Food Australia, 59, 2007, č. 4, s. 147 
                      
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021