Bezpečnost potravin

Bezlepkové potraviny nakupují nejenom celiaci

Vydáno: 17. 3. 2011
Autor:

Bezlepkové potraviny upřednostňují spotřebitelé se zájmem o zdravé potraviny.

Výsledky nedávného výzkumu trhu provedeného v USA ukazují, že trh výrobků bez lepku roste rychleji než se očekávalo. Tyto výrobky kupují spíše spotřebitelé, kteří považují bezlepkové potraviny za zdravější volbu než osoby s celiakií nebo potravinovou intolerancí.
Podle dřívějších odhadů měl trh bezlepkových potravin a nápojů dosáhnout v roce 2012 2,6 miliard USD. Na základě současných údajů se odhaduje, že tohoto cíle již bylo dosaženo. Nově se předpokládá, že trh bezlepkových výrobků dosáhne v roce 2015 5,5 miliard USD. 

Zdroj: Allergen Bureau eNews March 2011