Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Bezlepková strava snižuje prospěšnou mikroflóru ve střevech do kategorie

Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Bezlepková strava snižuje prospěšnou mikroflóru ve střevech

Vydáno: 29.5.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Konzumací bezlepkové stravy došlo u zdravých jedinců ke snížení bifidobakterií a laktobacilů ve střevech.
Studie publikovaná v časopise British Journal of Nutrition ukázala, že po konzumaci bezlepkové stravy se snižuje ve střevech populace prospěšných bakterií (Bifidobacterium, Lactobacillus and Bifidobacterium longum), zatímco počet Enterobacteriaceae a Escherichia coli se zvyšuje.
Výzkumníci ve Španělsku analyzovali střevní mikroflóru u deseti dospělých zdravých jedinců s průměrným věkem 30 let, kteří po dobu jednoho měsíce konzumovali bezlepkovou stravu. Před a po konzumaci bezlepkové stravy nebyly zjištěny žádné významné rozdíly v příjmu dietetických faktorů, kromě polysacharidů. Vliv bezlepkové stravy na složení střevní mikroflóry je třeba brát do úvahy při léčbě celiaků.
 
Zdroj: IFT (28.5.2009)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021