Baobab jako potravina nového typu
Vydáno: 19. 9. 2006
Autor:
Výbor ACNFP má rozhodnout o schválení drtě z afrických plodů baobab jako nové složky přípustné do mléčných, cereálních, pekařských a cukrovinkářských produktů.
Baobab jako potravina nového typu
[http://www.agronavigator.cz/images/system/email.gif] [http://www.agronavigator.cz/images/system/printer.gif] Článek : 51540 ; Vydáno : 18.9. 2006 – Autor : Ing. Irena Suková
Výbor ACNFP má rozhodnout o schválení drtě z afrických plodů baobab jako nové složky přípustné do mléčných, cereálních, pekařských a cukrovinkářských produktů.
Firma Phyto Fruit Africa má v úmyslu používat sušenou drť plodů baobabu (stromy baobab se vyskytují především v jižní části Afriky) v množství 5 až 15 % do jogurtových nápojů „smoothies“ a cereálních tyčinek. Také hodlá prodávat drť z těchto plodů, sušenou po separaci pektinu, k použití do pečiva, cukrovinek apod.
Tato surovina musí být schválena jako složka nového typu, a proto Poradní výbor pro potraviny a procesy nového typu (ACNFP) žádost zveřejnil a očekává připomínky.