Bezpečnost potravin

Balení ovoce a zeleniny

Vydáno: 10. 2. 2022
Autor: Společnost pro výživu

Autorský článek publikovaný v časopise Výživa a potraviny 1/2022.

Společnost pro výživu publikovala autorský článek „Balení ovoce a zeleniny“, který je součástí obsahu časopisu Výživa a potraviny 1/2022. 

Abstrakt

Potraviny jsou baleny z několika důvodů: kvůli ochraně před znehodnocením, snazší manipulaci a předání informací o produktu zákazníkovi. To platí i pro ovoce a zeleninu, které ovšem mají některé vlastnosti, jimiž se odlišují od zpracovaných potravin. Jedná se o živá pletiva, ve kterých probíhají metabolické procesy, vyměňují s okolní atmosférou plyny a mohou ztrácet vlhkost. Volbou vhodného obalu a podmínek skladování lze tyto změny zpomalit, čímž lze prodloužit jejich skladovatelnost, a tedy předcházet vzniku potravinového odpadu.

 

 

Zdroj: Společnost pro výživu


Foto: Shutterstock