Home A-Z Home www.bezpecnost.potravin.cz

Kaviár z jesetera

Jako kaviár z jesetera lze označovat výrobky (rybí vajíčka) pocházející ze čtyř rodů čeledi Acipenseridae: Acipenser, Huso, Pseudoscaphirhynchus a Scaphirhynchus a hybridních species těchto rodů.

Výrobky z čeledi Acipenseridae se označují “kaviár” nebo je tento název doplněn podle zdroje dalším názvem a sice:
Beluga u kaviáru z Huso huso,
Ossetra u kaviáru z Acipenser guldenstaedtii a Acipenser persicus,
Sevruga u kaviáru z Acipenser stellatus.

U jeseterů bez společného názvu se uvádí identifikační kód nebo specifický název druhů. U hybridů se společný název nahradí slovem hybrid a rodičovským species jesetera. (kvas)

Aktuální informace z oblasti bezpečnosti potravin pro laickou i odbornou veřejnost

Informace pro spotřebitele o potravinách, výživě i prevenci před nemocemi z potravin

Webové stránky pro mládež a pedagogy o správné výživě a bezpečnosti potravin


Informační centrum bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11705, tel.: 221 811 111