Home A-Z Home www.bezpecnost.potravin.cz

Junk foods

Junk foods” je slangové slovo používané v USA pro potraviny s nižší výživovou hodnotou. “Junk foods” obecně poskytují málo bílkovin, vitaminů a minerálních látek a hodně energie z cukru nebo tuku. Mezi “junk foods” lze tak zařadit např. potraviny s vysokým obsahem soli, cukru, tuku nebo energie a nízkým obsahem ostatních nutričních faktorů. Tomu odpovídají např. solené snacky, cukrovinky, smažené hranolky, sycené nápoje, sladké dezerty. Každá osoba má svůj vlastní seznam potravin, které se mohou nazývat “junk foods”.
Další informace o junk foods

(kvas)

Aktuální informace z oblasti bezpečnosti potravin pro laickou i odbornou veřejnost

Informace pro spotřebitele o potravinách, výživě i prevenci před nemocemi z potravin

Webové stránky pro mládež a pedagogy o správné výživě a bezpečnosti potravin


Informační centrum bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11705, tel.: 221 811 111