Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Autorizace droždí Lallemand D2 v Kanadě do kategorie

Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv
Aktuality > Aktuality

Autorizace droždí Lallemand D2 v Kanadě

Vydáno: 1.6.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Irena Suková
Obsah vitaminu D v kynutém pečivu v Kanadě může dosáhnout nejvýše 2,25 μg/100 g; lze použít výživové tvrzení „každodenní zdroj vitaminu D“. Doporučená dávka vitaminu D pro děti a staré osoby byla zvýšena.

Úřad Health Canada udělil "Interim Marketing Authorization" (IMA) pro uvádění na trh droždí obohaceného vitaminem D2 „Lallemand D2“. Při použití tohoto droždí by měl obsah vitaminu D v pekařských výrobcích vzrůst nejvýše na 2,25 μg resp 90 MJ ve 100 g.

Kanadští pekaři nyní mohou své produkty propagovat, jako „každodenní zdroj vitaminu D“. Pro použití takového tvrzení je podmínkou, že produkt obsahuje alespoň 5 % z doporučené denní dávky vitaminu D v porci. Také musí být uvedeno nutriční složení formou tabulky.
Následně po vydání doporučení orgánem Institut of Medicine 30. 11. 2010, byla hodnota DRI (Dietary reference intake) pro vitamin D pro děti zvýšena z 200 na 600 MJ (z 5 na 15 μg) na a z 400 na 800 MJ (z 10 na 20 μg) pro dospělé osoby starší 70i let, kteří jsou minimálně vystavovány slunci.
Vzhledem k tomu, že vitamin D je poměrně nedostatkový, jsou jeho nové potravinové  zdroje velmi potřebné.
Bakers Journal, 71, 2011, č. 4, s. 6

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018