Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Aquamin – produkt s vysokým obsahem vápníku do kategorie

Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv
Zvláštní výživa > Výživa - Archiv> Zvláštní výživa> Výživa - Archiv

Aquamin – produkt s vysokým obsahem vápníku

Vydáno: 13.1.2009
Tisk článku
Produkt získávaný čištěním, sušením a mletím červených mořských řas je vhodný k obohacování řady potravin o vápník, hořčík a další stopové prvky.
Irská společnost Marigot hodlá na veletrhu Hi Europe představit multiminerální komplex AquaminTM vyznačující se zvláštními vlastnostmi a získávaný z červených řas Lithothamnium calcareum získávaných z Atlantiku.Tyto řasy jsou výborným zdrojem vápníku, hořčíku a dalších 70 stopových prvků.
Aquamin se hodí jako přírodní prostředek k obohacování řady potravinářských výrobků, včetně mléčných (obohacení UHT mléka vápníkem o 25 %, pitných jogurtů o 40 %), má zvláštní pórovitou strukturu (jako včelí plást), v důsledku čehož zásadně neovlivňuje senzorický profil včetně textury konečného výrobku. Je k dispozici ve formě Aquamin S a Aquamin Soluble.
Studie prováděné výrobcem potvrzují příznivý vliv na hustotu kostí a snížení bolestivosti a zlepšení mobility u pacientů s osteoartritidou.

European Dairy Magazine, 2008, č. 6, s. 40

Další informace
:
Komplex minerálních látek zlepšuje texturu bezlepkového chleba
 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021