Bezpečnost potravin

Analýza výživových norem v předškolním stravování

Vydáno: 11. 11. 2021
Autor: Společnost pro výživu

Článek publikovaný ve Zpravodaji pro školní a dietní stravování - 5/2021

Článek „Analýza výživových norem v předškolním stravování“ byl publikován Společností pro výživu ve Zpravodaji pro školní a dietní stravování – 5/2021.

Školní stravování existuje v České republice dlouhou dobu. Jeho začátky sahají až do roku 1945, kdy v době po ukončení druhé světové války byla snaha, aby školní stravování pomohlo zlepšit celkový zdravotní stav dětí. Ovlivňování výživových zvyklostí dětí patří mezi jednu z hlavních priorit veřejného zdraví obyvatelstva České republiky. 

Cílem výzkumného šetření bylo provést analýzu výživových norem v předškolním stravování a zjistit, zda jsou plněny výživové normy v zařízení školního stravování.

 

  • Celý článek „Analýza výživových norem v předškolním stravování“ (PDF)

    Autorky: Ing. Eva Paulíčková, Ing. Martina Polochová, DiS., MBA, LL.M., Mgr. Martina Kovalová, Ph.D., Mgr. Karin Petřeková, Ph.D., Ústav fyziologie a patofyziologie, Lékařská fakulta Ostravské univerzity, Ústav epidemiologie a ochrany veřejného zdraví, Lékařská fakulta Ostravské univerzity

 

 

Zdroj: Společnost pro výživu