Bezpečnost potravin

Analýza podílu bioproduktů na trhu

Vydáno: 5. 3. 2009
Autor:

Na veletrhu Biofach 2009 přednesli experti z ZMP výsledky analýzy skutečného podílu bioproduktů na trhu s agrárními komoditami a potravinami.

Nürnberg / Bonn (aho/lme) – Na veletrhu Biofach 2009 přednesli experti z ZMP, specialisté na trhy, referát o trendech na trhu s biopotravinami v Německu. Referující  Dr. Hans-Christoph Behr a Diana Schaack analyzovat skutečnou situaci na trhu s biopotravinami v Německu – jak velký podíl jde ve skutečnosti na vrub bioproduktů.
 
Ve skutečnosti je podíl bioproduktů ještě malý, proto je nutné přesně sledovat, zda se u informací o biotrhu udávají produkční podíly nebo tržby z prodeje. Produkční podíl u vepřového masa činí pouhá 0,4 procenta. Díky vyšším tržbám za prodej této komodity však činí podíl 0,8 procenta. Podobně je prezentován také produkční podíl u drůbežího masa – 0,8 resp. 1,7 procenta.
 
Celý referát je možné si prohlédnout ve formátu pdf zde.
 
Analysiert: Wie hoch sind die Bio-Anteile wirklich?
[cit. 2009-03-03], www.animal-health-online.de