Bezpečnost potravin

Alergie na potraviny: informační brožura

Vydáno: 24. 1. 2008
Autor:

Byla vytvořena v rámci výzkumného projektu “EuroPrevall” podporovaného Evropskou komisí.

[http://www.agronavigator.cz/UserFiles/Image/Kvasnickova/FoodHypersensitivityGraph_EuroPrevall.jpg]
V rámci výzkumného projektu EuroPrevall byla vytvořena informační brožura, která má napomoci spotřebitelům lépe se orientovat v problematice přecitlivělosti na potraviny. V úvodu publikaci se vysvětluje, co je přecitlivělost na potraviny. Přecitlivělost na potraviny je dále členěna na alergické reakce (zprostředkované IgE a zprostředkované jinými mechanismy než IgE) a ostatní reakce přecitlivělosti (ne charakteru alergie). Publikace je k dispozici v příloze.
 
Příloha: Informační brožura o potravinové alergii (pdf, 542 kB, 15 stran)
 
Pozn.: Pro problematiku alergií byla v EU vytvořena síť excelence (NoE) a to pod názvem GA2LEN (Global Alergy and Asthma European Network). 
 
Zdroj: GA2LEN