Bezpečnost potravin

Aktuální informace v oblasti toxinogenních mikromycetů a mykotoxinů v potravinách a pokrmech ve vztahu ke zdraví člověka

Vydáno: 20. 8. 2010
Autor:

Akce organizovaná SZÚ se uskuteční v Brně dne 14.9.2010. Přihlášky: do 20.8.2010.

Školicí akce bude věnována aktuálním informacím v oblasti toxinogenních mikromycetů a mykotoxinů v potravinách a pokrmech. Účastníci školicí akce budou seznámeni s aktuální platnou legislativou v uvedené oblasti, s platnými a navrhovanými hygienickými limity mykotoxinů v potravinách, s možnostmi posuzování plesnivých potravin, výstupy studie „MYKOMON“, zajímavými výsledky výzkumu NRC pro mikroskopické houby a jejich toxiny, odbornými informacemi ze Society for Mycotoxin Research a z výzkumného projektu 7. rámcového programu EU „MycoRed“.
Více informací najdete na stránkách SZÚ.
 
Zdroj: SZÚ