Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Aktivity IAFP: Mezinárodní asociace pro ochranu potravin do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Aktivity IAFP: Mezinárodní asociace pro ochranu potravin

Vydáno: 21.9.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Vydavatelská činnost, pořádání evropských symposií o bezpečnosti potravin. Jsou k dispozici sborníky prezentací.
Mezinárodní asociace pro ochranu potravin (International Association for Food Protection, IAFP) byla založena v roce 1911 jako nezisková asociace profesionálů působících v oblasti bezpečnosti potravin. IAFP sdružuje více než tři tisíce členů z 50 zemí, kterým poskytuje informace prostřednictvím dvou vědeckých časopisů:
Food Protection Trends (vychází od roku 1980)
Journal of Food Protection (vychází od roku 1937)
 
K dalším aktivitám IAFP patří organizování tzv. evropského symposia o bezpečnosti potravin. Dosud se konala dvě tato symposia (2005, 2006), připravuje se i v roce 2007 (říjen 2007):
 
* 1. IAFP European Symposium on Food Safety: Praha, 11.–12. října 2005
Program symposia
Sborník abstraktů
Vybrané prezentace

* 2. IAFP European Symposium on Food Safety: Barcelona, 30. listopadu – 1. prosince 2006
Symposium, které se uskutečnilo pod názvem “Inovace v managementu bezpečnosti potravin”, proběhlo ve čtyřech sekcích:
Sekce 1: Pokroky v analýze a managementu bezpečnosti potravin
Sekce 2: Inovace u potravinářských výrobků
Sekce 3: Inovace u mikrobiologických metod
Sekce 4: Nově se objevující a aktuální témata v bezpečnosti potravin
 
Program symposia
Sborník abstraktů
Vybrané prezentace
 
* 3. IAFP European Symposium on Food Safety: Řím, 18.–19. října 2007
Uskuteční se pod názvem “Pokroky v bezpečnosti potravin”.
Program symposia
Další informace
 
Od svého založení organizuje IAFP každoročně zasedání. V roce 2007 se uskutečnilo na Floridě v pořadí již 94. výroční zasedání (8.–11. 7. 2007).
Podrobné informace z předcházejících ročníků jsou k dispozici zde.
Pro své členy IAFP zajišťuje vydávání IAFP Report, volně ke stažení jsou některé z dalších publikací IAFP.
IAFP publikuje mezinárodní piktogramy týkající se bezpečnosti potravin (14 obrázků) a potravinových alergenů (23 obrázků).
 
IAFP
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021