Bezpečnost potravin

Akrylamid v potravinách

Vydáno: 11. 6. 2008
Autor:

Jsou k dispozici prezentace z 11. kolokvia EFSA (22.–23.5.2008) zaměřeného na karcinogenitu akrylamidu.

Na osmdesát vědců z 22 zemí, hlavně z EU, dále ze Švýcarska, USA a Brazílie se zúčastnilo 11. vědeckého kolokvia organizovaného EFSA k problematice karcinogenity akrylamidu obsaženého v potravinách. Z uvedené akce jsou k dispozici následující dokumenty:
 
Program kolokvia (pdf, 48 kB)
Poznámky z diskusních skupin (pdf, 82 kB, 10 stran)

Prezentace:
1. Vědecká práce EFSA (pdf, 335 kB, 11 stran)

2. Cíle 11. kolokvia EFSA (pdf, 332 kB, 21 stran)
4. Biomarkery akrylamidu (pdf, 377 kB, 27 stran)
7. Pokyny pro diskusní skupiny (pdf, 389 kB, 6 stran)
 
Zdroj: EFSA