Bezpečnost potravin

55. mezinárodní kongres pro vědu a technologii masa

Vydáno: 30. 6. 2009
Autor:

Uskuteční se v Kodani (Dánsko) ve dnech 16.–21. srpna 2009.

Dánský institut pro výzkum masa (DMRI) a Středisko pro zkoumání zdokonalených potravin (LMC) organizují 55. mezinárodní kongres zaměřený na vědu a technologii masa (ICoMST). Akce se uskuteční v Kodani ve dnech 16.–21. srpna 2009. Klíčovým tématem letošního ICoMST je “Maso – svalovina, zpracování a pokrmy”. Diskutovat se bude o nejnovějších výsledcích výzkumu, inovacích a vizích v oblasti vědy a technologie masa.

 
Předběžný program kongresu. Program bude rozdělen do následujících plenárních a paralelních sekcí:
 
Plenární sekce A: Hodnotový řetězec v produkci masa
Plenární sekce B: Biologie a biochemie svaloviny
Paralelní sekce 1: Růst a metabolismus
Paralelní sekce 2: Oxidace bílkovin
Plenární sekce C: Zpracovatelská technologie
Paralelní sekce 3: Robotika a kontrola výroby
Paralelní sekce 4: Výrobní technologie (“Nano in meat technology”)
Plenární sekce D: Bezpečnost potravin
Paralelní sekce 5: Hodnocení a management rizika – HACCP a hodnocení rizika
Paralelní sekce 6: Nová a nově se objevující rizika pro bezpečnost potravin – mikrobiální, chemická a fyzikální rizika (“Application of nano particles in the food industry and the attendant food safety issues”)
Plenární sekce E: Kvalita stravování – od genu po gastronomii
Paralelní sekce 7: Maso a gastronomie
Paralelní sekce 8: Mikrobiální a chemické kažení
Paralelní sekce 9: Maso ve výživě
Paralelní sekce 10: Pokrmy
Plenární sekce F: Zdraví a konzumace masa
Plenární sekce G: Hot topic – kastovat/nekastrovat
 
Více informací je k dispozici na www.icomst2009.dk
 
Zdroj: EFFoST