Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Zemědělský výbor Sněmovny s vedením Potravinářské inspekce jednal o kvalitě a bezpečnosti potravin do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Zemědělský výbor Sněmovny s vedením Potravinářské inspekce jednal o kvalitě a bezpečnosti potravin

Vydáno: 26.4.2018
Tisk článku
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 26. 4. 2018.

Zasedání Zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se dne 26. 4. 2018 konalo na půdě Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v Praze.

Vedení SZPI v čele s ústředním ředitelem Martinem Klanicou seznámilo členy Zemědělského výboru s aktuálními problémy v oblasti kontroly jakosti a bezpečnosti potravin, a to včetně oblasti odhalování falšování potravin. K diskutovaným tématům patřila také situace v segmentu společného stravování, kde inspektoři SZPI v loňském roce zjistili porušení právních předpisů při každé čtvrté kontrole a dlouhodobě tak náleží k nejproblematičtějším segmentům v kontrolní kompetenci SZPI. K dispozici byly i praktické ukázky falšovaných potravin a pokrmů, včetně možnosti je porovnat s autentickými vzorky.

Předseda Zemědělského výboru Jaroslav Faltýnek po jednání konstatoval: „Potravinářská inspekce patří k pilířům úřední kontroly v České republice, dlouhodobě provádí kontroly důsledně u všech provozovatelů, což výrazně přispívá k ochraně spotřebitelů a poctivě podnikajících provozovatelů.“

Součástí jednání byla i prohlídka s odborným výkladem v národních referenčních laboratořích SZPI v Praze, které se mj. specializují na detekci reziduí pesticidů a obsahy mykotoxinů.


Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  
Zdroj: SZPI