Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 11
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)

Přidat článek Základní požadavky na označování balených a nebalených potravin do kategorie

Označování potravin > Označování potravin
Aktuality legislativa > Aktuality legislativa
Aktuality > Aktuality

Základní požadavky na označování balených a nebalených potravin

Vydáno: 20.11.2014
Tisk článku
Autor: PK ČR
Potravinářská komora ČR publikuje informační leták týkající se základních požadavků na označování balených a nebalených potravin.

Základní požadavky na označování balených a nebalených potravin v kontextu novely zákona o potravinách a nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům

Potravinářská komora ČR publikuje informační leták týkající se základních požadavků na označování balených a nebalených potravin v kontextu novely zákona o potravinách a nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.

V letáku nabízíme příklady označení zejména nebalených potravin a pokrmů tak, jak vyplývají z obou právních předpisů. K označování je nutné přistupovat velmi individálně a vzít v úvahu požadavky všech relevantních právních předpisů. Zejm. u pokrmů vycházíme z požadavků uvedených teprve v návrhu vyhlášky o způsobu označování potravin, která je nyní v připomínkovém řízení (výsledné požadavky se tudíž mohou do budoucna změnit).
Jedná se pouze o příklady a PK ČR nenese odpovědnost za jejich nesprávnou aplikaci. V konkrétních případech je nutné postupovat podle požadavků konkrétních právních předpisů (např. označení šunky, pečiva apod.).

Více informací: Mgr. Markéta Chýlková, chylkova@foodnet.cz; 296 411 190


Informační leták "Nebalené potraviny" [pdf, 1.12 MB]


Zdroj:  PK ČR