Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 11
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)

Přidat článek Začíná čtvrtý ročník soutěže Regionální potravina do kategorie

Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv
Aktuality > Aktuality
Kvalita potravin > Kvalita potravin

Začíná čtvrtý ročník soutěže Regionální potravina

Vydáno: 3.5.2013
Tisk článku
Autor: MZe
Tisková zpráva MZe ze dne 2. 5. 2013.

Regionální potravina je značka, kterou vyhledává stále více zákazníků a malým výrobcům usnadňuje cestu na trh

Výrobky se značkou „Regionální potravina“ zaručují jasný původ, nejvyšší kvalitu a originální chuť. Toto ocenění již čtvrtý rok uděluje Ministerstvo zemědělství výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Projekt vychází vstříc sílícímu zájmu veřejnosti o kvalitní potraviny od tradičních lokálních výrobců.

Soutěž Regionální potravina je určena především malým a středním výrobcům potravin. Snažíme se tak podpořit jejich podnikání a zároveň zvýšit oblibu regionálních produktů u spotřebitelů. Tito výrobci většinou nemají prostředky na marketing a donedávna měli těžké vyjednávací podmínky u obchodních řetězců. Značka Regionální potravina jim v tomto směru může pomoci,“ řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

Soutěž o značku „Regionální potravina“ se vyhlašuje ve 13 krajích České republiky. Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který usiluje o udělení značky, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z tohoto regionu, nebo pokud je to z objektivních důvodů nutné, z tuzemských surovin. Spotřebitelé mohou v současné době vybírat z celkem 273 výrobků. Nově oceněné produkty budou známy do konce června.

Výrobky hodnotí komise, ve kterých jsou zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Letošní kampaň na podporu značky „Regionální potravina“ se zaměří na producenty. Zákazník si tak regionální původ potravin spojí s konkrétními tvářemi oceněných výrobců. Značku budou v médiích reprezentovat pekařka Ivana Reslerová (rozená Masaříková) z Pekařství Masařík v Uherském Hradišti, farmář Michal Hrdlička z Brníčka u Zábřehu na Moravě a řezník Ladislav Francouz z Morašic.

Jan Žáček
tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství


Přílohy:
O Regionální potravině (pdf, 199 kB)
www.regionalnipotravina.cz


Zdroj:  Ministerstvo zemědělství