Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Webinář EFSA: Poskytování dat o používání potravinářských aditiv a představení modelu FAIM do kategorie

Aktuality KM EFSA > Aktuality KM EFSA

Webinář EFSA: Poskytování dat o používání potravinářských aditiv a představení modelu FAIM

Vydáno: 13.8.2018
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Datum konání: 5. září 2018, 10:00 - 11:00 hod.

Aktuální data o množství potravinářských přídatných látek používaných v potravinách potřebuje EFSA pro svá vědecká hodnocení; především se to týká potravinářských aditiv schválených k používání před rokem 2009, která jsou nyní EFSA přehodnocována. Pro podporu použitelnosti sbíraných dat vytvořil EFSA šablonu určenou poskytovatelům dat, která umožňuje vkládat data v požadovaném formátu.

Všem, kteří se zabývají odhadem expozice potravinářským aditivům v potravinách, je určen nový Food Additive Intake Model (FAIM), který uživatelům umožňuje dělat vlastní odhady expozice.

V průběhu webináře bude účastníkům vysvětleno, jak správně vyplňovat šablonu pro poskytování dat o používání potravinářských aditiv a v praktické ukázce demonstrováno používání modelu FAIM.

Webinář je určený všem, kteří mají zájem poskytnout EFSA data o používání potravinářských aditiv a těm, kteří se chtějí seznámit s modelem FAIM.

V průběhu webináře budou mít účastníci možnost EFSA zasílat své dotazy, které budou po prezentaci zodpovězeny. Záznam webináře bude publikován.

Další informace a odkaz na on-line registrační formulář naleznete na webu EFSA.

Z technických důvodů je počet účastníků omezen na 500.

Zdroj: EFSA