Bezpečnost potravin

Víte, že ryby patří mezi nejbohatší přírodní zdroje vitaminu D?

Vydáno: 24. 7. 2017
Autor: SZÚ

Informace SZÚ ze dne 21. 7. 2017.

Víte, že ryby patří mezi nejbohatší přírodní zdroje vitaminu D? I když není ryba jako ryba… stejně…v jídelníčku české populace nejsou nejpopulárnější.

Léto je obdobím, které přeje konzumaci lehkých, snadno stravitelných pokrmů, které tělo příliš nezatíží a zároveň mu dodají řadu potřebných látek. A právě ryby toho mohou být dobrým příkladem, který ale zůstává na talířích české populace spíše ojedinělou záležitostí. Průměrný člověk totiž konzumuje méně než 1/3, spíše jen 1/4 doporučovaného množství. Proč tomu tak je, si může každý z nás odpovědět i sám. Jak jsme tedy na tom objektivně s konzumací ryb a rybích produktů a kolik vitaminu D vlastně skutečně obsahují, se lze dočíst v textu níže.       

Celý materiál:

2_Vitamin_D_Ryby_corr.pdf 2_Vitamin_D_Ryby_corr.pdf (238,10 KB 31.07.2017 13:08)

S. Bischofová a J. Ruprich
CZVP Brno, 21.7.2017

Zdroj: SZÚ


Foto: Shutterstock