Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Veřejná konzultace EFSA: Listerie v hotových pokrmech do kategorie

Sběr dat a veřejné konzultace > Sběr dat a veřejné konzultace

Veřejná konzultace EFSA: Listerie v hotových pokrmech

Vydáno: 3.8.2017
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Úřad EFSA předložil vědecké stanovisko k veřejné konzultaci, uzávěrka je 29. září 2017.



Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zahájil veřejnou konzultaci ke svému vědeckému stanovisku, jenž se zabývá kontaminací hotových jídel (ready-to-eat foods) bakterií Listeria monocytogenes, a s tím souvisejících rizik pro zdraví občanů Evropské unie.

Práce na tomto vědeckém stanovisku byla zahájena z důvodu stálého nárůstu případů nákaz lidí listeriózou v Evropě v období 2009-2013.

Odborníci Vědeckého panelu EFSA pro biologická rizika (Panel BIOHAZ) zkoumali vývoj případů nákaz lidí listeriózou v různých skupinách obyvatel podle věku a pohlaví v období let 2008 až 2015. Vědci přezkoumali nejnovější dostupné informace o výskytu bakterie L. monocytogenes v hotových pokrmech (ready-to-eat foods) a identifikovali faktory, které mohou mít vliv na vývoj počtu nákaz.

Uzávěrka připomínek ke stanovisku je 29. září 2017.

Vědecké stanovisko předložené k veřejné konzultaci:

Zasedání zúčastněných stran
Aby úřad EFSA získal zpětnou vazbu ke svému návrhu vědeckého stanoviska, organizuje setkání zúčastněných stran ve dnech 19.-20. září 2017. 


Zdroj: EFSA