Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Veřejná konzultace EFSA k návrhu vodítek pro analýzu znalostí expertů do kategorie

Aktuality KM EFSA > Aktuality KM EFSA
Sběr dat a veřejné konzultace > Sběr dat a veřejné konzultace

Veřejná konzultace EFSA k návrhu vodítek pro analýzu znalostí expertů

Vydáno: 4.9.2013
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Termín: 30. září 2013

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zahájil veřejnou konzultaci k návrhu vodítek pro analýzu znalostí expertů (Expert Knowledge Elicitation) při hodnocení rizik v oblasti bezpečnosti potravin a krmiv.

Používání kvantitativních modelů je při hodnocení rizik zavedené a je doporučováno v situacích, kdy existuje značná nejistota. Tyto modely by měly zohledňovat systematicky posuzované vědecké důkazy. Empirické důkazy jsou ovšem v některých případech omezené, nebo nejsou dostupné z veřejně dostupných informačních zdrojů (bibliografických databází, internetu či vědeckých časopisů). V takových případech mohou být spolehlivé důkazy získány na základě znalostí expertů použitím systematických a standardizovaných metod pro analýzu znalostí.

Předkládaný návrh dokumentu navrhuje, jak získat přístup k odborným znalostem pracovníků národních kompetentních autorit, průmyslu, vědců a dalších způsobem, který zaručuje neutralitu a komplexnost při oslovení všech relevantních oblastí.

Návrh dokumentu vč. přístupu k on-line formuláři pro postoupení připomínek naleznete na webu EFSA.

Termín pro zaslání připomínek/komentářů je 30. září 2013.

Zdroj: EFSA: Public Consultation on the Draft Guidance on Expert Knowledge Elicitation in Food and Feed Safety Risk Assessment