Bezpečnost potravin

ÚZEI zve na přednášku Dějiny stravování 20. století – Strava v českých zemích 1939 – 1970

Vydáno: 8. 6. 2018
Autor: ÚZEI

Přednáška se koná 21. června 2018.

Ke stému výročí založení republiky připravila Knihovna Antonína Švehly cyklus přednášek o dějinách stravování. Tentokrát se dozvíte více o stravě v českých zemích od přídělového systému k televiznímu vaření.

Přednášející Doc. PhDr. Martin Franc, Ph.D. působí v Masarykově ústavu a archivu Akademie věd ČR a na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze. Účastnil se řady projektů věnujících se historii, má bohatou publikační činnost. Jeho badatelským zaměřením jsou vědní politika a sociální vědy ve střední Evropě, dějiny stravování a výživy a dějiny životního stylu a konzumu v Československu.

Přednáška se koná v Domě zemědělské osvěty, ve studovně Knihovny Antonína Švehly 21. června 17:00 hodin.
Vstup je v o l n ý.

Bližší údaje k přednášce naleznete zde.

 

Zdroj: ÚZEI