Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Tematická konference Potraviny, zdraví a výživa 2018 – Bílkoviny do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Tematická konference Potraviny, zdraví a výživa 2018 – Bílkoviny

Vydáno: 3.4.2018
Tisk článku
Autor: Společnost pro výživu
Konference se bude konat dne 25. 4. 2018 v Praze.

XXXIX. ročník konference
Podtitul: Bílkoviny

Termín akce:
25. dubna 2018 (registrace 9:00-9:30)

Místo konání:
Praha, konferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2

Pořadatelé:
Společnost pro výživu ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze pod záštitou Úřadu pro potraviny MZe ČR a České technologické platformy pro potraviny

Moderátoři:
MUDr. Petr Tláskal, CSc.; Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.

Vložné:
1.500,- Kč bez DPH (1.815 Kč vč. DPH) zahrnuje občerstvení a oběd formou studeného bufetu. Pro členy Společnosti pro výživu platí zvýhodněné vložné 1.250 Kč bez DPH (1.512,50 Kč vč. DPH).
Účastníci obdrží ZDARMA odborné publikace.

Termín přihlášení zájemců je do 14. 4. 2017.

Jste-li člen SPV a chcete uplatnit slevu na vložné, doplňte před odesláním přihlášky do pole Poznámka: „člen SPV“.
S platbou vyčkejte, než Vám zašleme fakturu s částkou, kde bude sleva již v ceně zahrnuta.

Program:
9:30 – 9:40
Aktivity Společnosti pro výživu
MUDr. Petr Tláskal, CSc. (Společnost pro výživu)

9:40 – 9:50
Novinky v potravinářské legislativě a aktuality z Úřadu pro potraviny
MUDr. Viera Šedivá (Ministerstvo zemědělství ČR)

9:50 – 10:10
Programy PK ČR k reformulacím receptur potravin
Mgr. Markéta Chýlková, RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D. (Potravinářská komora ČR)

10:10 – 10:30
Bílkoviny – úvod do problematiky
MUDr. Petr Tláskal, CSc. (Společnost pro výživu)

10:30 – 10:50
Vývoj vlastní produkce hlavních zdrojů bílkovin v ČR
(Agrární komora ČR)

10:50 – 11:00 Přestávka na občerstvení

11:00 – 11:25
Význam esenciálních aminokyselin v metabolických procesech organismu
MUDr. František Novák, Ph.D. (VFN Praha)

11:25 – 11:50
Vysokobílkovinná dieta v metabolismu sportovců
Prof. MUDr. Libor Vítek, Ph.D., MBA (1. LFUK Praha)

11:50 – 12:15
Alergie na bílkoviny potravin
MUDr. Martin Fuchs (Pracoviště klinické imunologie a alergologie Praha 9)

12:15 – 12:40
Bílkovina a alternativní způsoby výživy
MUDr. Václava Kunová (Nutradit Praha)

12:40 – 13:05
Půstem  k těžké proteino-energetické malnutrici
MUDr. Z. Kala Grofová (Nemocnice Pardubice)

13:05 – 14:00 Přestávka na občerstvení

14:00 – 14:25
Obsah a kvalita bílkovin v potravinách a jejich změny při přípravě pokrmů
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)

14:25 – 14:50
Moderní trendy – Hmyz zdroj bílkovin – Jak na to
Ing. Jitka Götzová (Ministerstvo zemědělství ČR)

14:50 – 15:15
Vybrané funkční vlastnosti bílkovin v potravinách
doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)

15:15 – 15:40
Problematické dusíkaté látky vznikající při výrobě potravin
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT Praha, Společnost pro výživu)

15:40 – 16:05
Příklady cílených záměn zdrojů dusíku v potravinách
doc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D., Ing Václav Pohůnek (VŠCHT Praha)

Zdroj: Společnost pro výživu