Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 11
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)

Přidat článek SZPI dokončila recertifikaci systému managementu kvality podle ISO 9001 do kategorie

Aktuality bezpečnost potravin v ČR > Aktuality bezpečnost potravin v ČR
Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

SZPI dokončila recertifikaci systému managementu kvality podle ISO 9001

Vydáno: 29.9.2014
Tisk článku
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 29. 9. 2014.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) úspěšně dokončila proces recertifikace systému managementu kvality v souladu s ČSN EN ISO 9001:2009 prostřednictvím společnosti Bohemia Certification. SZPI disponuje tímto certifikátem kvality nikoliv pouze pro ústřední inspektorát, ale i pro všech sedm krajských inspektorátů. SZPI je jediným dozorovým orgánem v ČR, který je certifikován podle standardu ISO 9001, přičemž tento standard se vztahuje na všechny zaměstnance úřadu. Zároveň jsou systémem řízeny veškeré procesy spojené s úřední kontrolou potravin. Budování systému managamentu kvality bylo v organizaci zahájeno již v roce 2003.
Jednotný postup celého úřadu dle certifikace přináší pozitiva nikoliv pouze pro SZPI, ale i pro kontrolované osoby a to v podobě standardizace postupů v rámci kontrolního řízení i případného správního řízení. Díky strukturovanému systému řízené dokumentace s jasně nastavenými vazbami a zodpovědností u jednotlivých pozic je možné mnohem lépe zvládat běžné i mimořádné situace. „Zavedený a plně využívaný systém managementu jakosti umožňuje inspekci nejen provádět kontrolu efektivně a profesionálně, ale usnadňuje i systematický rozvoj a další specializaci práce. Přes nemalé úsilí při přípravě a zavádění systému a v posledních letech samozřejmě i jeho udržování je bezpochyby možné konstatovat, že to bylo rozhodnutí správné a přínosné.“ uvedl ústřední ředitel SZPI ing. Martin Klanica.

Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633 

Zdroj:  SZPI