Bezpečnost potravin

SZPI a Generální ředitelství cel podepsaly aktualizovanou dohodu o vzájemné spolupráci

Vydáno: 7. 11. 2016
Autor: SZPI

Tisková zpráva SZPI ze dne 4. 11. 2016.


Dne 3. 11. 2016 se v Brně sešli ústřední ředitel Potravinářské inspekce (SZPI) Martin Klanica s generálním ředitelem Generálního ředitelství cel (GŘC) Milanem Poulíčkem, aby společně podepsali aktualizovanou podobu dohody o vzájemné spolupráci dozorových orgánů, která navazuje na oboustranně fungující a léty osvědčenou praxi.

Dohoda má za cíl v souladu s požadavky potravinového práva EU a platných předpisů ČR zajistit odpovídající ochranu zájmů tuzemských spotřebitelů a aplikovat vhodná opatření u potravin, které by mohly přestavovat riziko pro jejich zdraví.

Současná verze dohody navazuje na verzi z roku 2014 a reflektuje změny právních předpisů, které za poslední období vešly v platnost. Dále upravuje možnosti provedení společných kontrolních akcí, které jsou zaměřené na aktuální problémové oblasti na trhu, včetně případných společných vnitrostátních kontrol.

Spolupráce obou dozorových orgánů je dlouhodobá, na vysoké profesionální úrovni a podpis aktuální verze dohody vzájemnou kooperaci ještě více upevní.

Zpracoval: Mgr. Radoslav Pospíchal – referent mediální komunikace, tel.: + 420 542 426 613

Zdroj:  SZPI