Bezpečnost potravin

Světový den zdraví – Bezpečnost potravin

Vydáno: 7. 4. 2015
Autor: SZÚ

Státní zdravotní ústav, Centrum podpory veřejného zdraví připravuje a podílí se na několika akcích ke Světovému dni zdraví v Praze a v regionech.

Na 7. dubna připadá Světový den zdraví, který každoročně vyhlašuje Světová zdravotnická organizace. Letos je věnován tématu bezpečnosti potravin.

Cílem je upozornit veřejnost na  zásady bezpečného stravování. Podle WHO by každý z nás měl dodržovat  5 jednoduchých  pravidel – 5 klíčů k bezpečným potravinám:

  1. čistota a správné mytí konzumovaných potravin
  2. oddělování syrových a hotových potravin
  3. dostatečná tepelná příprava
  4. skladování potravin při adekvátní teplotě
  5. používání pitné vody a kvalitních surovin k jejich přípravě.

Státní zdravotní ústav, Centrum podpory veřejného zdraví připravuje a podílí se na několika akcích ke Světovému dni zdraví v Praze a v regionech. Kromě toho bylo vytvořeno krátké instruktážní video s názvem Jak z nezávadných potravin připravit nebezpečné jídlo.

http://www.szu.cz/tema/podpora-zdravi/svetovy-den-zdravi-2015

Zdroje:  http://www.who.cz/7dubna-svetovy-den-zdravi.html

Zdroj:  SZÚ