Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Světový den zdraví - Bezpečnost potravin do kategorie

Aktuality > Aktuality
Programy podporující zdraví > Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv> Programy podporující zdraví

Světový den zdraví - Bezpečnost potravin

Vydáno: 7.4.2015
Tisk článku
Autor: SZÚ
Státní zdravotní ústav, Centrum podpory veřejného zdraví připravuje a podílí se na několika akcích ke Světovému dni zdraví v Praze a v regionech.

Na 7. dubna připadá Světový den zdraví, který každoročně vyhlašuje Světová zdravotnická organizace. Letos je věnován tématu bezpečnosti potravin.

Cílem je upozornit veřejnost na  zásady bezpečného stravování. Podle WHO by každý z nás měl dodržovat  5 jednoduchých  pravidel - 5 klíčů k bezpečným potravinám:

  1. čistota a správné mytí konzumovaných potravin
  2. oddělování syrových a hotových potravin
  3. dostatečná tepelná příprava
  4. skladování potravin při adekvátní teplotě
  5. používání pitné vody a kvalitních surovin k jejich přípravě.

Státní zdravotní ústav, Centrum podpory veřejného zdraví připravuje a podílí se na několika akcích ke Světovému dni zdraví v Praze a v regionech. Kromě toho bylo vytvořeno krátké instruktážní video s názvem Jak z nezávadných potravin připravit nebezpečné jídlo.

http://www.szu.cz/tema/podpora-zdravi/svetovy-den-zdravi-2015

Zdroje:  http://www.who.cz/7dubna-svetovy-den-zdravi.html




Zdroj:  SZÚ