Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Infografiky

V této kategorii jsou přístupné infografiky vysvětlující správné  označování potravin a infografiky popisující jednotlivá témata bezpečnosti potravin.

1) Infografiky "Označování potravin"
Sadu infografik "Označování potravin" vytvořila Sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny Ministerstva zemědělství. 

„Označování potravin – DŽEMY“ (pdf, 6,88 MB) 
„Označování potravin – JOGURTY“ (pdf, 9,27 MB) 
„Označování potravin – MÁSLO“ (pdf,  6,60 MB) 
„Označování potravin – MLÉKO“ (pdf, 4,10 MB) 
„Označování potravin – MLÉKO“ (na výšku) (pdf, 4,04 MB) 
„Označování potravin – NÁPOJE“ (pdf, 6,20 MB) 
„Označování potravin – OVOCE A ZELENINA“ (pdf, 3,34MB)
„Označování potravin – MASO“ (pdf, 11,94 MB) 
"Označování potravin - MASO" (na výšku) (pdf, 12,50 MB)
„Označování potravin – ŠUNKA“ (pdf, 11,82 MB) 
„Označování potravin – VEJCE“ (pdf, 3,83 MB)  
 

  

2) Infografiky Evropského úřadu pro bezpečnost potravin   
    
(Přeloženo do českého jazyka)

Ano, udělujeme granty! (EFSA, překlad 2018)
Bezpečnost masa v Evropě (EFSA, překlad 2018)
Dusitany a dusičnany přidávané do potravin (EFSA, překlad 2018)
Hodnocení geneticky modifikovaných rostlin (EFSA, překlad 2018)
Jak Evropa monitoruje rezidua pesticidů v potravinách (EFSA, překlad 2018)
Kontaminanty v potravinovém řetězci (EFSA, překlad 2018)
Metody pro využívání důkazů ve vědeckých hodnoceních (EFSA, překlad 2018)
Nebezpečí vs. Riziko (EFSA, překlad 2018) 

Vnímání veřejnosti týkající se rizik spojených s AMR (EFSA, překlad 2017)

Akrylamid (EFSA, překlad 2016)
Aspartam (EFSA, překlad 2016)
Bisfenol A (EFSA, překlad 2016)
EFSA Journal (EFSA, překlad 2016)
Glyfosát (EFSA, překlad 2016)
Helpdesk pro žádosti (EFSA, překlad 2016)
Hodnocení pesticidů (EFSA, překlad 2016)
Jak bezpečné jsou potraviny (EFSA, překlad 2016)
Kofein (EFSA, překlad 2016)
Proces povolení pesticidů (EFSA, překlad 2016)

Akrylamid v potravinách (EFSA, překlad 2015)
Boj Evropy proti antimikrobiální rezistenci (EFSA, překlad 2015)
Hodnocení rizik versus Řízení rizik (EFSA, překlad 2015)
Chřipkové viry (EFSA, překlad 2015)
Jak Evropa monitoruje rezidua pesticidů v potravinách (EFSA, překlad 2015)
Monitorování kontaminantů v potravinovém řetězci (EFSA, překlad 2015)
Onemocnění přenášená vektory (EFSA, překlad 2015)  

Řada - EFSA vysvětluje zoonotická onemocnění:
Antimikrobiální rezistence (EFSA, překlad 2015)
Campylobacter (EFSA, překlad 2015)
Escherichia coli (EFSA, překlad 2015)
Listeria (EFSA, překlad 2015)
Salmonella (EFSA, překlad 2015)
Zoonózy alimentárního původu (EFSA, překlad 2015)