Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Správa hmotných rezerv a Potravinářská inspekce podepsaly dohodu o spolupráci do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Správa hmotných rezerv a Potravinářská inspekce podepsaly dohodu o spolupráci

Vydáno: 6.3.2017
Tisk článku
Autor: SZPI, SSHR
Tisková zpráva SZPI a SSHR ze dne 3. 3. 2017.








Dne 3. 3. 2017 podepsali a Ing. Pavel Švagr, CSc., předseda Správy státních hmotných rezerv (SSHR) a Ing. Martin Klanica, ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), dohodu o spolupráci, jejímž cílem je postihnout oblast bezpečného, dlouhodobého skladování potravinových rezerv.

Toho by mělo být dosaženo v rámci praktické spolupráce, a to jak preventivní, tak následné po naskladnění. SZPI bude SSHR mimo jiné informovat o vhodných preventivních opatřeních, kterými by bylo možné předejít možným škodám na skladovaných potravinových rezervách. Daného cíle by dále mělo být dosaženo i prostřednictvím vzájemné podpory a poskytování informací, odborných konzultací a odborných vyjádření.

„Chceme mít jistotu, že potraviny ve státních rezervách splňují všechny hygienické normy a jsou zcela v pořádku. Velmi si cením budoucí spolupráce Správy a Státní zemědělské a potravinářské inspekce, aby bylo v případě krize zaručeno zdraví našich občanů.“, dodal ke vzájemné spolupráci předseda SSHR, Ing. Pavel Švagr, CSc.

Dále bude SZPI kontrolovat dodržování právních předpisů týkajících se potravin ve skladech se státními potravinovými rezervami, včetně zajištění úředního odběru vzorků. Spolupráce bude periodicky vyhodnocována.

„Jsme připraveni vyvinout maximální úsilí k plnohodnotnému zajištění závazků, vyplývajících z dohody, ve prospěch všech uživatelů státních hmotných rezerv“, uvedl ústřední ředitel SZPI, Ing. Martin Klanica.

 

Mgr. Edita Pechalová                                Mgr. Pavel Kopřiva
mluvčí SSHR                                              mluvčí SZPI
email: epechalova@sshr.cz                         email: pavel.kopriva@szpi.gov.cz


Zdroj: SZPI