Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Seminář Participativní systémy záruky kvality potravin do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Seminář Participativní systémy záruky kvality potravin

Vydáno: 28.5.2018
Tisk článku
Autor: AK ČR
Seminář se koná dne 14. 6. 2018 v Praze - Hostivaři.

 
Pokud se zajímáte o kvalitu potravin, jste příznivcem ekologického zemědělství, zajímá vás, jak fungují participativní či komunitní metody záruky kvality ve světě a chtěli byste být u zrodu nového způsobu certifikace kvality potravin u nás - pak je seminář určen právě pro vás.

Staňte se průkopníky nového způsobu certifikace kvality potravin u nás.

Kdy: 14. 6. 2018 od 10:00 do 15:30  
Kde: Toulcův dvůr, Kubatova 32/1, Praha 10 - Hostivař   

O čem to bude/ co se dozvíte

● Rozdíl mezi biocertifikací a alternativním přístupem PGS (participatory guarantee system). 
● Vznik a vývoj PGS ve světě.
● Jak PGS funguje, přílad z Francie pod značou Nature &Progres.
● Podpora PGS ve světě a možná úskalí s přijetím na národní úrovni. 

Obsahem semináře bude seznámení s participativní certifikací, která je dostupnou alternativou oficiální biocertifikace - jde o způsob certifikace, kdy se skupina zemědělců a/nebo zpracovatelů domluví se svými spotřebiteli a odběrateli na zásadách a pravidlech produkce kvalitních potravin v souladu s pravidly ekologického zemědělství.
Více informací naleznete v přiložené pozvánce nebo na: https://www.lovime.bio/kalendar-akci/participativni-systemy-zaruky-kvality-potravin/


Vstup na seminář ZDARMA, pro účastníky je připraven oběd ve Zdravé jídelně Toulcova dvora.  

Prosíme, registrujte se do 31. 5. zde.  
Kontaktní osoba: Eva Čermáková tel: 602 269 323, eva@biospotrebitel.cz

Stále váháte? Pusťte si krátké video o PGS aneb systému vzájemného ručení zde.


Seminář pořádá PRO-BIO LIGA v rámci mezinárodního projektu EATingCRAFT, jehož cílem je vytvořit vzdělávací program o participativním způsobu certifikace kvality potravin, která se již používá v Evropě i ve světě a je známá pod zkratkou PGS (participatory guarantee system). Jedná se o dvouletý projekt spolufinancovaný evropským vzdělávacím programem Erasmus + a kromě České republiky jsou zapojeni partneři z dalších 5 zemí: Francie, Německa, Belgie, Maďarska, Řecka. Více informací o PGS najdete na stránkách http://www.lovime.bio/.

Zdroj: AK ČR